SDW "Mantelzorgers verdienen onze waardering"

Gepubliceerd op 17 november 2017 om 17:47

Mantelzorgers zorgen vaak langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. De Dag van de Mantelzorg, op vrijdag 10 november, zorgt ervoor dat er aandacht en erkenning is voor deze vrijwilligers. Wethouder Cor Trompetter bezocht afgelopen vrijdag één van deze mantelzorgers en zette hem in het zonnetje.

“Met veel plezier en grote blijk van waardering kom ik meneer Visser persoonlijk een bloemetje brengen. De zorg voor zijn vrouw is een dagtaak. Er wordt daarom een groot beroep op hem gedaan. Iets waar ik erg veel respect voor heb.” Het is niet altijd eenvoudig voor meneer Visser, maar doet dit graag voor zijn vrouw. 

Ook ontving hij uit handen van de wethouder de mantelzorgpas cadeau. Met deze pas kan elke mantelzorger een gratis dienst naar keuze afnemen. Van een theatervoucher tot juridisch advies en maaltijden aan huis tot een ontspanningsmassage. Deze gratis dienst helpt de mantelzorger de zorg voor een ander vol te houden.  Daarnaast kan de pas ook gebruikt worden voor diensten, producten en activiteiten met een  aantrekkelijke korting. Denk hierbij aan bijvoorbeeld collectiviteitskorting bij diverse (zorg)verzekeraars.

De mantelzorgpas wordt de komende maand bij iedere mantelzorger in Westellingwerf persoonlijk afgegeven. Vanaf januari 2018 kan men gebruik maken van de (gratis) diensten.


«   »